четвъртък, 31 януари 2013 г.

Игленик "Пролетно настроение"

От много време се занимавам със шев и кройки, но никога не съм имала игленик. Не казвам, че нямам време или желание, но.......В един от моите мързеливи дни, докато сърфирах в интернет пространството, попаднах на един ръчно изработен игленик. В този момент осъзнах, че е дошло време да направя свой. Направих го по свой модел, съобразен с работния ми кът. Така се сдобих с нов аксесоар, който внася  свежест на работното ми място и улеснява работния процес. Необходимите материали за този игленик са:

 1. парченца плат със цветове по избор
 2. декоративна лента
 3. картон
 4. памук или вата за пълнежа ( препоръчвам вата)
 5. метална кутийка от кафе
 6. игла и конец
 7. силиконов пистолет

 Изрежете окръжност от картона, като предварително я очертаете, използвайки дъното на кутийката. След това изрежете окръжност от плата с по-голям диаметър, обшийте с бод тропоска, напълнете с вата, поставете картона, който служи за дъно и стегнете добре с конеца: 


 Изрежете правоъгълно парче плат с ширина, отговаряща на обиколката на кутийката и височина, отговаряща на кутийката, като предвидите и резерва. Съединете така, че да се получи цилиндрична форма, след което пришийте в долната част предварително набраната лента. Облечете кутийката така, че дъното да служи за горна част:


 Приберете краищата на плата, като използвате силикон или подходящо лепило: Залепете изработената възглавничка към кутийката:


 За да придобие завършен вид игленика, пришийте или залепете декоративна лента: Хубавото на този игленик е, че може да използвате кутийката за съхраняване на дребни неща. Поради тази причина капачето е от долната страна. Така ще имате лесен достъп до съдържанието и в същото време остава невидимо за околните.

2 коментара:

 1. Lovely project!
  Thanks so much for sharing the great tutorial! Have a fabulous weekend!
  Hugs from Portugal,

  Ana Love Craft
  www.lovecraft2012.blogspot.com

  ОтговорИзтриване
 2. Thank you very much!
  Greetings from Bulgaria!

  ОтговорИзтриване